Navigatie overslaan

Scouts Alowis Site

HTMLCSS

Ik heb voor mijn scoutsgroep een website gemaakt waarop informatie en contactgegevens beschikbaar zijn en men een inschrijvingsaanvraag kan sturen om lid te worden van onze scouts.

Motivatie

Zelf ben ik deel van de leidingsploeg van deze scoutsgroep. Onze vorige site was verouderd en niet geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Daarom heb ik het op mij genomen om de site helemaal te herwerken door van 0 te beginnen.

Beschrijving

Deze site heb ik zelf geschreven aan de hand van HTML en CSS en dus niet met een website builder, dit om de kennis die ik in het eerste jaar heb opgedaan te herhalen en toe te passen. De site is responsive en mobile first ontworpen.

Naast de site zelf heb ik ook de overdracht van de domeinnaam van de oude site naar de nieuwe site geregeld. Ik heb de privacyverklaring in orde gebracht en ik heb ervoor gezorgd dat men ‘@scoutsalowis.be’ als emaildomein kan gebruiken.

Ik sta nu in voor het beheer van de website en moet dus onze activiteitenkalenders, verhuurkalender en alle andere informatie op onze site up to date houden. Momenteel ben ik er ook nog mee bezig om de website te koppelen aan een Content Management System, zodat het updaten van de website eveneens gedaan kan worden door personen die niet veel technologische kennis hebben.

Tijdsverloop

Ik begon aan dit project in september. Tijdens deze maand had ik nog veel tijd. Dit kwam goed uit zodat ik tegen eind september (de start van ons scouts jaar) een werkende versie van de site online kon krijgen. Ik kon toen ongeveer 20 uur / week spenderen aan informatie opzoeken en werken aan de site. Na september / begin oktober was de site grotendeels klaar en nu werk ik er enkel aan wanneer er aanpassingen nodig zijn. Ik van plan om in mijn vrije momenten het Content Management Systeem verder uit te werken.

Screenshot

Scouts Alowis site

Bezoek de site

De site is beschikbaar op scoutsalowis.be

View code on GitHub